Maurice van Elburg

Maurice van Elburg

consultant en projectleider in de langdurige zorg

Primair proces “hoog over” van langdurige zorg

Het is een open deur te zeggen dat zorginstellingen in de langdurige zorg complex zijn. Daar komt bij dat iedere instelling zijn eigen geschiedenis, context, systemen, cultuur, noem maar op heeft.

Toch is het mogelijk op een bepaald niveau de grote gemeenschappelijke deler te achterhalen. Zo is communicatie in de keten over administratieve aspecten volledig gestandaardiseerd (zoals door de iWlz) en is aan de inhoudelijke kant de methodische cyclus in de basis bij alle instellingen gelijk.

Ik heb een grafische weergave van die gemeenschappelijke deler laten vormgeven als de “subway map” van Londen, een design klassieker.

Deze plaat heeft al flink geholpen bij allerlei onderzoeken, projecten en discussies bij mijn klanten. Het helpt om fysiek te kunnen aanwijzen hoe bepaalde stromen lopen. Alles hangt met alles samen en dat kan het soms ook maken dat “alles” een grote kluwen is.

Ook bepaalde ondersteunende processen zijn opgenomen, zowel aan de financiële kant (productie-afspraken maken, declareren, etc.) als aan de personele kant (formatiemix bepalen, werving & selectie, dienstroosters opstellen, etc.). Juist omdat alle processen samenhangen, helpt deze plaat bij het vaststellen hoe die samenhang dan precies zit.

Op mijn site heb ik de afbeelding in klein formaat gezet. Wil je deze in groot formaat ontvangen? Laat het me weten!

Met dank aan Evodesign voor het meedenken en ontwerpen van deze plaat.